linnen silke

När man är snäll emot sig själv och behandlar sin kropp väl med bra mat, motion och sömn känner man sig ren innifrån. Då tycker jag att det känns naturligt att belöna sig själv och även behandla utsidan varsamt.

Smörj in/massera dig med en skön olja. Jag brukar köpa ekologisk kallpressad sesamolja på närmaste Ayurveda butik. Enligt ayurveda går den in genom huden och löser upp slaggprodukter.

Klä dig med mjuka sköna kläder närmanst huden. Jag väljer silke, silke/bomull eller merinoull. Det är ett fantastiskt naturmaterial med helt unika egenskaper! Är det kallt så värmer de, är det varmt så svalkar de.

På bilden ovan sysn mina tre favoriter för närvarande. Den orange t-shirten från Houdini, det vita linnet från Calida (dyrt så det svider men sååå skönt), det svart linnet från Saint Tropez i silke/ull kostade endast 300kr vid outletbutiken på Öregrundsgatan.

Merinoullen kan absorbera vatten upp till en tredjedel av sin egen vikt och ändå kännas helt torrt, därför är det ett optimalt plagg vid sport och friluftsliv. När jag och min man vandrade i Himalaya (Tibet) fanns det inte tillgång på vatten och det var för kallt för att bada i den strömmande forsen. Efter fem dagar med endast någon enstaka ”våtservett-dusch” skulle man kunna tro att jag inte skulle lukta så fräscht. Tack vara mitt merinoullsunderställ höll jag mig varm och torr och utan odör! Helt fantastiskt! De kostar en slant men går ofta att hitta på rea. Köp ett plagg lite då och då och byt ut dina gamla linnen och träningströjor.

tibet

 

 

One thought on “Silke/Merinoull närmast huden

Kommentera