fika

Se till att ibland göra sånt du tycker är roligt och njuter av, det är bra både för själ och hälsa. Jag brukar ibland åka in till stan (oftast Södermalm), oftast själv men ibland med någon i familjen eller en vän.

I lördags var en sådan dag. Det är härligt att strosa omkring i de fina miljöerna, titta lite i butiker, gärna second hand eller vintage blandat med lite nytt, sedan sätta mig på ett mysigt fik med en bok eller anteckningsbok och en god kopp cappuccino.

Idag valde jag att skriva ner lite tankar och planer i min anteckningsbok. Det var en extra känsla eftersom detta är en anteckningsbok med handgjort papper och pärm från butiken ”The Peacock Shop” i Nepal. Det är en butik vi besökte på en resa till Nepal. Tyvärr blev butiken till viss del blev drabbad i jordbävningen men alla klarade sig och även det mesta av materialet.

Ibland behöver man koppla bort all elektronik och vila ögon och hjärna från elektronikstress. Då kan det vara skönt med en vanlig skrivbok med så fint papper att det riktigt känns när man drar fingrarna över det .

The Peacock

Ingång till pappershandeln ”The Peacock Shop”

The PeaCockShop

Interiör The Peacock Shop

Av en händelse passerade jag sedan genom Katarina Kyrka, den fina portalen, minneslunden med alla dekorationer efter alla helgons dag och en sörjande kvinna drog till sig min uppmärksamhet. Fick ett par fina bilder på området.

Katarina ingång

Ingång till Katarina Kyrka

Katarina kyrka

Katarina Kyrka

Ramlade sedan på en ny butik med det beskrivande namnet ”Coola Tanten” . Tog en titt, blev välkomnad av, ja faktiskt, en cool tant i retro klänning med söt kofta. Affären var nyöppnad och specialiserade sig på nya klänningar i retrostil. Passar bade coola tanter och coola tjejer. icon_smile_glad

Tror det var klänningar inspirerade från 30-tal till 50-tal. Även lite prylar och skor. Coola Tanten ligger på Nytorgsgatan 23B.

Coola tanten

Coola tanten affären

Genom att köpa second hand sparar man på miljön, sparar pengar och undviker kemikalier eftersom kläderna är tvättade många ganger. ”Pricken över i:et” idag var att göra ett par riktiga fynd på en av favoriterna, second hand butiken, Emmaues vid Slussen. De har även en vintagebutik en trappa ned som är värd ett besök. Hittade en  skön fodrad höstkjol och en varm mysig kofta. En perfekt avslutning på en mycket bra dag!

fynd

Klädfynd

Kommentera