blåbärsglass

Blåbär är rika på antioxidanter som skyddar cellerna från att åldras i förtid. Bären innehåller mer antioxidanter av typen antocyaniner än något annat livsmedel, cirka tre gånger mer än dom båda näst rikaste källorna, rödvin och te.

Det höga innehållet av antioxidanter sägs skydda mot infektion och ohälsa samt förnyar celltillväxten. Blåbär renar dessutom blodet, förbättrar cirkulationen och är bra för synen. Det är antocyaninerna som anses vara effektiva mot nedsatt syn och andra ögonbesvär.

Blåbär innehåller C-vitamin och B-vitamin även mineralerna kalium, fosfor, kalcium och magnesium. Kalium och magnesium är viktiga för ett friskt hjärta och nervsystem. Fosfor är bra för cellmembranens funktion och benstommen.

Recept på hemmagjord blåbärsglass för 3 pers:

1 mogen avocado

200 g frysta blåbär

1/2 banan

1 msk kokosmjölk

1 tsk vaniljpulver

0.5 msk kokossocker

kokosflingor (att garnera med)

Fördela avokadon i en matberedare, tillsätt övriga ingredienser förutom kokosflingorna. Kör matberedaren tills du har en jämn smet. Lägg upp I serveringsskålar och strö over kokosflingorna.

Klart!

 

Kommentera