brysselkålsoppa

Soppa är både nyttigt, billigt och går snabbt att göra. Här följer ett recept på brysselkålsoppa.

Brysselkål är rikt på vitamin C som är en viktig antioxidant och stimulerar kroppens upptag av järn. Brysselkål är också mycket rikt på bla fibrer och folsyra. Svensk brysselkål går att få tag på under höst och vinterhalvår.

Soppa för 2 personer

  • 250 g brysselkål
  • 2 dl vatten
  • 2 dl ekologisk grädde eller kokosmjölk
  • 25 g smör eller ghee
  • 0,5 krm vitpeppar
  • 1 krm muskotnöt
  • 1 msk ekologisk grönsaksbuljongpulver
  • 2 ägg
  1. Tina brysselkålen
  2. Koka äggen i 7-8 minuter
  3. Stek brysselkålen i smöret, tillsätt grädde, vatten, buljong och kryddor. Låt allt småkoka tills brysselkålen är mjuk.
  4. Servera med ägghalvor

 

 

2 thoughts on “Soppa med brysselkål

  1. Har just ätit brysselkålssoppan, som smakade underbart gott! Jag mixade den men sparade ganska mycket brysselkål att garnera med, tillsammans med ägghalvorna. Den här soppan kommer jag att laga många gånger och kan verkligen rekommendera den!

Kommentera