tyresöslott

Det är lätt att dras med av all stress och hets vid jul. Speciellt när det är söndag och det är en massa saker man måste hinna med innan måndagen. Jag vaknade i morse och kände en viss stress över allt jag behövde göra. Planera julmat, inköp, julkort, baka till adventsfikat, städa, tvätta kanske skriva ett nytt blogginlägg. Jag kände en stress över att tiden helt enkelt inte räcker till.

Jag kokade en kopp kaffe, tände adventsljusstaken och funderade över vad det egentligen är jag MÅSTE göra. Jag kom fram till att det egentligen inte är någonting jag MÅSTE göra, förutom att kanske äta och dricka lite, ge hunden mat och gå ut med den på en promenad. Det var faktiskt en ganska skön känsla.

Jag har bestämt mig för att i framtiden så ska söndagar vara en dag jag MÅSTE ta det lugnt, vila och ta igen mig inför kommande vecka, det är prio ett. Om jag sedan hinner med något annat är det ett plus.

Hur gick det då med adventsfikat?

Jag värmde några äpplen i lite smör och en tesked honung, strödde över lite nötter och kanel och vispade grädde till. Detta gjorde jag medans kaffe- och glöggdoften spreds i stugan. Lite smårörigt när jag inte hunnit med städningen, men gud så mysigt!

Kommentera