matbanan

Har länge gått och varit nyfiken på grön matbanan eftersom den ska innehålla resistent stärkelse (läs gärna om fibrer och resistent stärkelse på hemsidan). Jag har dock endast sett dessa utomlands. Döm av min förvåning när det låg en klase i fruktdisken på ICA i Älta centrum (utanför Stockholm). Köpte genast ett gäng och gjorde bananpannkakor av dem enligt nedan.

Bananerna var lite svårskalade men om man gör enligt bilderna nedan går det bra.

bananbitar

skala banan

skala banan2

 

2 personer

  • 1 stor grön matbanan (eller två lite mindre vanliga något omogna bananer)
  • 2 ägg
  • 1/4 tsk salt
  • 1 tsk vanljpulver
  • 1/4 tsk bakpulver (valfritt)
  • kokosolja eller smör eller ghee till stekning
  1. Skala matbananen och skär i små bitar och lägg i en mixer tillsammans med äggen.
  2. Blanda till en jämn smet

banansmet mixer

  1. Tillsätt övriga ingredienser
  2. Hetta upp fett i en stekpanna. (Det fungerar bäst i en panna med en ”non-stick” beläggning. Jag använder en med keramisk beläggning.)’
  3. Stek på medelvärme

banasmet stekpanna

Servera med bär och ev grädde eller en klick smör.

bananplättar

 

5 thoughts on “Matbananplättar Paleo

    1. Hej Mona,
      Om du inte vet vad Paleo är och vill lära dig mer kan du börja att läsa sidan ”Vad är Paleo/lågkolhydratkost” som du hittar under fliken ”Info om mat” högst upp på Hälsohallens hemsida. 🙂

  1. Jag har också börjat använda mer och mer matbananen för att få i mig RS2. Till pannkakor använder jag Grönbananmjöl, märket PaleoLita. och till fest äter vi goda spröda chips på matbananer, märket Tortolines.

    1. Jag ska beställa hem lite matbananmjöl och prova. 😊👍Använder du matbananmjöl till något annat än pannkakor?
      Bananchips brukar jag göra själv på färsk banan. Jag vill gärna veta vilken olja som används. Det kan ibland vara svårt att hitta kokbanan men hittade sist på Willys!

Kommentera