rödbetssallad

Att äta goda köttbullar med rödbetssallad hör julen till och är en av mina favoriter. Skulle ju vara skönt att köpa färdigt och bara ställa fram på bordet tänkte jag. Tyvärr verkar det som just rödbetssallad har en mängd tillsatser.

Jag kan förstå att det kanske behövs konserveringsmedel i industritillverkningen men förutom flera sorters konserveringsmedel även stabiliseringsämnen, surhetsreglerande medel i form av citronsyra, aromer och färgämnen.

Vilken tur att det är så enkelt att blanda ihop sin egna, och så mycket godare!

Rödbetssallad 6 port:

  • 2 dl skivade inlagda rödbetor eller färska rödbetor
  • ½ dl saltgurka eller inlagd gurka
  • 1 dl majonnäs
  • 1 äpple
  • ½ dl crème fraiche
  • 1 tsk dijonsenap
  • Salt och peppar
  • Persilja

Har du köpt färska rödbetor så börja med att koka dem mjuka och kyl ned dem. Skiva rödbetor och gurka och blanda med övriga ingredienser. Dekorera med en kvist persilja.

Kommentera