äggröra bacon

Att äta bacon för ofta är inget jag rekommenderar men någon gång ibland tycker jag om att unna mig bacon till min äggröra. I dag provar jag bacon från Urban Deli. Det godaste jag smakat tror jag. Urban Deli ligger i Sickla köpcentrum, vid Nytorget på Södermalm och på Sveavägen.

Hemligheten med att få äggröran så där krämig och god är att använda en stekpanna med en ”non-stick” beläggning. (Jag använder en med keramikytbehandling). Använd en rejäl klick smör eller kokosolja och rör hela tiden på ganska svag värme. Se till att ta bort från plattan när du tycker att den är något lite för lös. Då stelnar den till perfekt konsistens på eftervärmen.

Äggröra med bacon:

  • 2 ägg
  • 2 msk grädde eller kokosmjölk
  • 1 msk smör eller smakfri kokosolja
  • salt och peppar
  • några skivor bacon
  • någon grönsak, tex cocktailtomater
  1. Vispa ihop ägg, grädde och kryddor med en gaffel.
  2. Smält fettet i stekpannan och häll i äggblandningen och stek enligt ovan.

Klart!

Ha en underbar Söndag!

PS. Är det någon som vet något annat bra bacon? Tipsa gärna.

Kommentera