strumpor_6

En av fördelarna med att vara kvinna är att det är mer socialt accepterat att använda kjol. Det finns ju egentligen inget skönare plagg. Sitter inte åt och stramar någonstans utan är mjukt och följsamt.

Jag tror att min kroppsform inte är gjord för jeans helt enkelt, ja så måste det vara. Jag vet inte om det bara är jag som upplevt att man hämtar ett par jeans i en storlek som borde passa, sticker ned benet i byxbenet och fastnar med vaden i det område på byxan där låret ska vara (överdriver lite 🙂 ). När jag väl hittar ett par byxor som passar över lår och rumpa så är de ju tre storlekar förstora i midjan! Jag anser mig inte vara överviktig på något sätt men de passar helt enkelt inte.

Förr hade jag problem på vintern då jag jag gick runt i obekväma byxor, kallt var det också. Om jag någon gång lyckades tränga in ett par långkalsonger under fick jag klaustrofobiska känslor tills jag en dag kom på ”strumptrixet”.

När vintern började närma sig gick jag helt enkelt och bunkrade upp med strumpor, gärna långa ända upp över knät. Investerade även i några kjolar av lite varmare slag. Sedan kör jag lager på lager.

strumpor_3 strumpor_4 strumpor_5

Börjar med ett par sköna lite varmare strumpbyxor sedan ett par vanliga strumpor till som går över knät utanpå det en varm kjol, ett par höga stövlar eller ett par kängor med raggsockor en kappa eller längre jacka. Jag lovar detta är fakatiskt mycket varmare än byxor. När man kommer till jobbet är det lätt att dra av de långa strumporna och sätta på sig inneskor om det blir för varmt.

tofflor

Lång strumpor ”over knee” brukar jag för det mesta köpa på Lindex och alla övriga brukar jag köpa när jag är på besök i Berin. Där är de både billigare och av bättre kvalitet.

Är det någon som har samma problem som mig och vet ett bra märke med lite kvinnliga former (om man nu vill ha ett par jeans). Jag har ett par ”Lee Marion” och ett par ”Freddies of pinewood” och ett par ”Lindex base regular bootcut leg” från Lindex som jag tycker är ok.

Kommentera