axel kasse grön

Under flera år har Eivor Björkman samlat in utrustning till främst förlossningskliniker i Gambia. I vår åker vi dit för att hjälpa till att ta emot ytterligare en container med sjukhusmateriel och diverse utrustning insamlade i Sverige. Förhoppningsvis kommer vi att se till att det finns en någorlunda fungerande klinik när vi åker därifrån.

Vi kommer även att leta efter något projekt att investera i för att generera arbetstillfällen i landet. Ett intressant projekt vi kommer att besöka är solprojektet i Tiloo. Där tillverkar man solugnar som kan minska den höga vedförbrukningen. Solugnarna kan användas till både bakning och matlagning. Projektet ska tillverka två till tre solugnar per vecka och en ugn kostar ca 1000 svenska kronor. Vi ska se över möjligheten att investera i en ugn för att starta ett handelsprojekt med torkad frukt.

dried fruit

Vi du hjälpa oss att kunna investera i ett projekt i Gambia och samtidigt bidra till minskat användande av plastkassar här i Sverige?

Gå då in på ”shopen” köp en handsydd kasse från Gambia. Det finns bara några sorter av varje tyg så du kommer garanterat ha en unik kasse. 

 

Kommentera