leverpastej

Leverpastej

Har du svårt att äta lever så prova gärna att göra denna leverpastej på kycklinglever. Tom ungdomarna i hushållet äter detta. Ta en liten klick om dan och du får i dig A, B,C, D, E, fosfor, järn, kalium, selen och zink.

Recept

  • 1/2 paket (ca 250g) kycklinglever
  • 1 lök
  • 4 anjovisfiléer (ev lite spad)
  • 1 tsk kapris
  • 50 gram smör eller ghee
  • 1/2 dl kokosmjölk eller grädde
  1. Hacka löken och stek med kycklinglevern tills genomstekt.
  2. Lägg lök, stekt lever och övriga ingredienser i en mixer och mixa ordentligt tills du får en slät smet.
  3. Tillsätt ev lite mer kokosmjölk (eller grädde) om du vill ha mjukare konsistens.
  4. Häll över i små formar och låt stå i kylskåpet några timmar.
  5. Frys in det du inte kommer att äta upp inom en vecka.

Klart!

Använder du kokosmjölk så ska den vara av samma konsistens som grädde. Jag brukar använda Garants eller Santa maria på tetrapack. Vissa kokosmjölksorter måste man skaka väl för att den tjockare delen, kokosgrädden ska blanda sig med kokosmjölken. Andra kan man behöva tunna ut genom att tillsätta lite vatten och skaka.

 

Kommentera