kokosplättar

Ibland blir jag så himla sugen på pannkakor och speciellt på helgen!

När man inte använder vetemjöl i smeten är det lättare att få pannkakorna att hålla ihop om man gör plättar. Det är också viktigt med en stekpanna som det inte fastnar i, tex en keramikpanna. Ta en vanlig sked och klicka ut små klickar i panna och steka på låg till medelvärme.

Paleoplättar 4 personer

  • 4 ägg
  • 4 msk kokosmjöl
  • 1 mosad banan
  • lite salt
  • lite kardemumma
  • 1 krm vaniljpulver
  • 2 tsk psylliumhusk
  • 1 dl vatten
  • 4 tsk kokosolja
  • kokosolja, ghee eller smör  till stekning
  1. Vispa ägg och smält kokosolja (gärna med elvisp)
  2. Tillsätt mosad banan, kokosmjöl, kryddor och psylliumhusk och vispa lite till. Låt smeten stå ca 5 min.
  3. Gör en liten provplätt så du ser att konsistensen är bra. Är smeten för tjock så häll i lite extra vatten.
  4. Stek pannkakorna på låg till medelvarm panna i smör.
  5. Servera med varma bär (ev blandat med en gnutta honung) och lite grädde/kokosgrädde.

kokosplättar2b

 

Kommentera