köttbullar

Dessa köttbullar innehåller inga mjölkprodukter, gluten och inte heller ägg men är mycket saftiga och  goda tycker jag. Ett tips är att göra en stor sats när man ändå håller på. Spara resterna och ta med till matlåda eller varför inte till frukost nästa dag.

Köttbullar

  • 1 kilo blandfärs (eller nötfärs), gärna ekologiskt
  • 0,5 msk salt
  • 2,5 dl kokosmjölk (eller grädde)
  • 0,5 dl kokosmjöl
  • 1-2 msk fransk senap
  • 1 st medelstor riven gul lök (stekt i smör och ev 1 tsk kokossocker)
  • 0,5- 1 tsk svartpeppar
  • 1 tsk timjan
  • Ghee (eller smör) att steka i
  1. Låt kokosmjölet svälla i grädden några minuter. Stek löken och kokossockret i smör.
  2. Blanda först i saltet i färsen, sedan resten.
  3. Forma köttbullar och stek på medelvärme tills de fått fin färg på ytan. Lägg dem sedan i en ugnssäker form och stek klart i ugnen på 175 grader i ca 15 minuter.
  4. Stek någon rotfrukt eller grönsak till. Tex sötpotatis eller zucchini.
  5. Strö lite flingsalt och ringla lite god olivolja över en grönsallad.

På bilden serverar jag köttbullarna med stekt matbanan, surkål och en grönsallad. Matbananen innehåller nyttig stärkelse och surkålen goda bakterier. Stärkelsen från bananen och de goda bakterierna i surkålen är bra för tarmfloran.

matbanan stekermatbanan stekt

Lycka Till!

Kommentera