paleochokladkaka

Mjuk Paleochokladkaka

Det är verkligen inte varje dag jag bakar men ibland har man bara lust att verka lite ”normal” i köket. Tex när ens dotter fyller år och man ska bjuda på fika. Trots att sötman i denna kaka endast kommer från bananerna blev den faktiskt supergod. 🙂

Ingredienser:

  • 2 bananer + 1 mogen matbanan (eller 3 vanliga bananer)
  • 4 ägg
  • 1 dl nötsmör tex mandelsmör
  • 2 tsk bakpulver
  • 0.5 tsk kanel
  • 1 dl kokosmjöl
  • ca 150 g mörk finhackad choklad (70% eller högre)
  • 2 nypor salt
  • 1 tsk vaniljpulver
  • 4 msk smält kokosolja

Instruktioner:

Smöra och ”bröa” (med kokosmjöl) en avlång brödform (min var 28 x 11 cm) och sätt på ugnen på 175 grader.

Dela bananerna i mindre bitar och knäck äggen i en mixer. Tillför smält kokosolja, vaniljpulver och nötsmör.

paleochokladkaka1

Blanda tills du får en len smet.

Tillför kokosmjöl, kanel, bakpulver, salt i smeten och mixa igen.

paleochokladkaka2

Lägg i chokladbitarna och blanda lite. Vill du inte ha bitar av choklad så mixa lite längre.

paleochokladkaka3

Häll smeten i den smorda formen.

Grädda i ugnen i ca 50-60 minuter. Använder du en annan rund eller fyrkantig form kan det räcka med ca 40 min. Känn efter med en sticka.

Servera gärna med en klick grädde eller kokosgrädde.

 Klart!

One thought on “Mjuk Paleochokladkaka

Kommentera