FullSizeRender

Fröknäcke

Dessa fröknäcke passar en glutenfri kosthållning som LCHF, Paleo etc.
OBS! Du kan använda vilka fröer du vill ha! Chiafröna och psylliumskalen är dock viktiga för att smeten ska hålla ihop.

Ingredienser:

  • 300g (2.5 dl) frön tex solrosfrön, pumpafrön, sesamfrön, kokos
  • 1,5 msk chiafrön
  • 1,5 msk psylliumfrön
  • 3 dl vatten
  • 0,5 dl mjöl tex bovetemjöl eller havremjöl (havremjöl kan ha spår av gluten)
  • Flingsalt

Gör såhär:

  1. Lägg frön (inklusive chiafrön och psylliumfrön) och mjöl i en skål.
  2. Tillsätt vatten
  3. Låt stå ca 10-12 timmar (gärna över natten).
  4. Sätt ugnen på 175 grader
  5. Rör om och bred ut smeten på en bakplåt med bakplåtspapper
  6. Strö över flingsalt
  7. Grädda i övre delen av ugnen i 20 min
  8. Ta ut plåten och skär skåror i degen så att det blildar fyrkantiga kex
  9. Sätt åter in plåten i ugnen men nu i den lägre delen.
  10. Grädda i undre delen i ytterligare ca 20 min tills kexen fått fin färg.
  11. Ta ut och låt svalna.
  12. Dela efter skårorna du gjort.

Klart!

Kommentera