pannacotta

Gjorde dessa små godingar till efterrätt på dotterns studentfest. Mmm mycket goda! 🙂

Kanske kan passa bra inför festligheterna i midsommar?

Desserten innehåller gelatinpulver som utvinns ur kollagen som kan hjälpa till att bygga upp tarmcellväggen och har visat sig ha en läkande effekt på artros. Kollagen går även att få i sig via benbuljong. (Hur man kokar benbuljong få komma i ett anna inlägg).

Man kan använda vilket gelatin man vill men jag använder Great Lakes som kommer från gräsbetesdjur. Finns att köpa från iHerb.com. Ekologiskt gelatinpulver finns även att köpa här. Ekologiska gelatinblad finns att köpa på lite olika ställen som man hittar om man söker på nätet.

Pannacotta 2-4 personer:

  • 2 dl grädde (eller kokosmjölk/kokosgrädde)
  • 0,5 tsk gelatinpulver (1 blad gelatin)
  • 1 – 2 tsk honung eller kokossocker
  • 1/2 krm vaniljpulver

Gör såhär:

  1. Sätt på en platta på medelvärme
  2. Sjud upp grädde/kokosmjölk, vaniljpulver och honung eller kokossocker
  3. När det börjar sjuda vispar du i gelatinpulvret. Rör ordentligt.
  4. Fördela i 2-4 små glas och ställ i kylskåpet minst 2 h, eller över natten.
  5. När pannacottan stelnat tar du ut den och häller över hallonsåsen.

Hallonsås:

  • 1,5 dl hallon
  • 1 tsk pressad citron
  • 1 tsk honung

Gör såhär:

  1. Tina bären
  2. Koka upp bären med citronsaft och honung
  3. Mixa och låt svalna till rumstemperatur
  4. Häll hallonsåsen över pannacotta

Klart!

Kommentera